Група високих функционера Српског покрета обнове, истакнути и вишегодишњи чланови, послала је писмо председнику странке Вуку Драшковићу, које можете у целости прочитати у наставку текста. Уз ово писмо, у ком се инсистира да се СПО врати својим програмским начелима и да се странка врати на прави курс, поменути функционери, чланови највиших страначких органа, поднели су оставке на своје функције.

Поштовани председниче,

Веома смо разочарани што 27. маја 2017. године, нисте желели ни да примите на разговор, а камоли послушате страначке функционере из разних крајева Србије, који су дошли у Београд да разговарају са Вама, у вези писма које Вам је упутило 42 функционера странке. Ради се о људима који воде најуспешније одборе које наша странка има, а које је на улазним вратима седишта странке у Кнез Михајловој дочекало обезбеђење и није им дозволило да уђу у своју кућу, односно странку.

pismo Vuku DraskovicuТакође, веома смо разочарани Вашом жељом и потребом да будете вечити председник Српског покрета обнове, иако сте и сами свесни да су реформе и увођење у страначки рад нових и младих људи неопходне за оживљавање наше странке.

Врло смо незадовољни Вашим иступима у јавности и порукама које сте слали путем Твитера, којим сте озбиљно нарушили однос са нашим стратешким коалиционим партнером. Мишљења смо да није морално седети у власти, а на сваком кораку имати замерке и критике на рачун Владе Србије и њених функционера.

Позивамо Вас да се одлучите да ли смо власт или опозиција, да ли наша странка и даље баштини идеје обнове Краљевине Србије и Равногорског покрета или не.

Док се не одлучите, ми подносимо оставке на следеће функције:

1.Жика Гојковић, потпредседник СПО и члан Председништва СПО ___________

2.Мирко Чикириз, потпредседник СПО и члан Председништва СПО ___________

3.Зоран Миленковић, потпредседник СПО и члан Председништва СПО ________

4.мр Владимир Јелић, члан Председништва СПО,_____________________

5. мрНенад Томашевић, заменик председника Извршног одбора СПО ________

6. др Горан Иванчевић, потпредседник Извршног одбора СПО _____________

7.Славољуб Саша Ивковић, члан Извршног одбора СПО ___________________

8. Влатковић Драгослав Драган, председник Промотивног Извршног одбора СПО_________________

9. Бобан Толић, члан Извршног одбора СПО ____________________________