Градски одбор Српског покрета обнове у Новом Саду на вечерашњој седници једногласно је усвојио закључке са седнице Покрајинског одбора СПО за Војводину, у којима се захтева хитно сазивање Главног одбора странке.Председник ГО СПО Нови Сад мр Владимир Јелић истакао је да је новосадски одбор, као најјачи одбор у Србији, сазван у проширеном саставу и да су сви председници квартовских, општинских и месних одбора потврдили ову одлуку.

IMG_20170529_181150– Разочарани смо што је на седници Председништва Српског покрета обнове одбијено писмо које су председнику странке Вуку Драшковићу упутили високи функционери и представници најјачих одбора у Србији, а у ком се тражи преиспитивање рада странке и јавних иступа председника странке Вука Драшковића у протеклом периоду. Чињеница да је Нови Сад само један у низу одбора који су прихватили закључке Покрајинског одбора говори да подршка променама у СПО обухвата целу Србију и већину нашег чланства. Не одустајемо од захтева који су истакнути у писму председнику Српског покрета обнове, које је потписало 42 висока функционера наше странке из целе државе – истакао је Владимир Јелић.

Претходно, седнице су одржали и општински одбори у Кули, Лапову, Темерину, Убу, Бечеју, Сомбору, Бабушници и Зрењанину, на којима су такође једногласно прихваћени закључци Покрајинског одбора СПО за Војводину.

У закључцима се од председника странке захтева хитно сазивање седнице Главног одбора СПО у року од 7 дана, на којој би се расправљало о стању у странци и да се на седници Главног одбора СПО расправља о предлогу Покрајинског одбора и 42 функционера странке широм Србије, да се Вук Драшковић изабере за почасног председника СПО, а да заменик председника СПО, у складу са Статутом СПО, води странку до страначког конгреса, односно Сабора, на којем ће се изабрати нови председник.

У наредним данима и остали одбори СПО у Србији расправљаће о закључцима Покрајинског одбора и захтеву за сазивање седнице Главног одбора Српског покрета обнове.