Zakonski zastupnik POKS-a Žika Gojković, preuzeo je danas Rešenje o registraciji, koje i zvanično potvrđuje da je POKS registrovana stranka.

Gojković je istakao da je interesovanje građana za Pokret obnove Kraljevine Srbije „ogromno“. – Po celoj Srbiji prilaze nam, ne samo novi članovi, već i cele odborničke grupe i grupe građana, a pogotovo je to vidljivo u Istočnoj i Južnoj Srbiji, gde je POKS u Nišu i drugim opštinama, preko noći, postao velika politička snaga.

– Niko od nas, koji smo osnovali Pokret obnove Kraljevine Srbije, nije očekivao da ćemo za ovako kratko vreme i sa skromnim resursima, da stvorimo stranku koja već samim osnivanjem predstavlja respektabilnu snagu na političkoj sceni Srbije. U svakom slučaju, svi smo zadovoljni dinamikom razvoja stranke, kao i činjenicom da se odbori i povereništva formiraju iz dana u dan, bez obzira što je vreme godišnjih odmora i što nije nimalo lako u ovakvim uslovima stvarati novu stranačku infrastrukturu – podvukao je Gojković.

Pokret obnove Kraljevine Srbije nastaviće vredno da radi na omasovljavanju stranke i borbi za načela i principe zbog kojih je osnovan, a to su, pre svega, ponovno uspostavljanje Kraljevine Srbije, vraćanje porodičnih, tradicionalnih i kulturnih vrednosti srpskog naroda, jačanje poljoprivrede i srpskog seljaka, kao osnovnog stuba razvoja privrede Srbije i ostvarivanje boljih uslova za život svih naših građana. Naša stranka se zalaže za ispravljanje svih nepravdi komunističkih vlasti u prošlosti, uključujući i vraćanje nepravedno oduzete imovine svim građanima posle Drugog svetskog rata i otvaranje dosijea službi državne bezbednosti. Bez rasvetljavanja prošlosti nema pravog napretka i razvoja u budućnosti.

S verom u Boga, za Kralja i otadžbinu!