На изборној скупштини градске организације Покрета обнове Краљевине Србије у Новом Саду, која је одржана у просторијама странке у Радничкој 20, убедљиво је победио мр Владимир Јелић.

На тајном гласању од 1174 члана са правом гласа, гласало је 963 члана, а Јелић је добио 954, што је 99 %.

– Покрет обнове Краљевине Србије има већ сада, а имаће још јаче упориште у Новом Саду, граду који је највећи процват доживео у време Краљевине Југославије када је 1929. године постао седиште Дунавске бановине, која је обухватала не само Војводину, већ и велики део Шумадије и подунавља. Зграда Бановине и многи други објекти, сведоци су тог времена, када су Нови Сад и његови грађани, у културном и цивилизацијском смислу били авангарда тадашње Југославије и доброг дела Европе. Покрет обнове Краљевине Србије залагаће се да Нови Сад то опет буде и да поврати славу коју је некада имао – рекао је овим поводом новоизабрани председник ГО ПОКС Нови Сад, Владимир Јелић.

ПОКС у Скупштини града Новог Сада има три одборника и своју одборничку групу, која ће снажно подржати градоначелника Милоша Вучевића у његовим напорима да реформише градску управу и комунални сектор и настави са политиком привлачења страних инвеститора у циљу отварања нових радних места и смањења незапослености. Такође, борићемо се за равномерни развој града, да грађани који живе у приградским насељима имају једнаке услове за живот као у урбаним срединама.

Мр Владимир Јелић је рођен 28. марта 1977. године у Новом Саду. Основну школу „Жарко Зрењанин“ и средњу Електротехничку школу „Михајло Пупин“, завршио у Новом Саду. Звање дипломираног инжењера информатике стекао на Техничком факултету „Михајло Пупин“, Универзитет Нови Сад. Магистрирао на Пољопривредном факултету у Новом Саду 2010. године. Тренутно завршава докторске студије на истоименом факултету.

Током каријере био је директор ЈКП „Новосадска топлана“, ЈП „Завод за изградњу града“ и ЈКП „Водовод и канализација“ у Новом Саду. За помоћника градоначелника за комунални систем и енергетику изабран је 2013. године, а на место члана Градског већа Града Новог Сада задуженог за образовање изабран је у јуну 2014. године. Ту функцију обавља и данас. Од септембра 2014.године председник је Координационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школама, као радног тела Скупштине Града Новог Сада. Добитник је награде „Капетан Миша Анастасијевић“ за најбољег менаџера у 2011. години у јавно-комуналном сектору. Говори енглески језик. Ожењен, супруга  Бојана, син Лазар и кћерка Милица.