Na velikoj izbornoj skupštini Pokreta obnove Kraljevine Srbije, koja je danas održana u Sava centru u Beogradu, dosadašnji zastupnik, narodni poslanik Žika Gojković, izabran je za predsednika stranke.

Mi ne nudimo čarobni štapić, demagogiju, niti populizam. Nudimo sebe, svoj rad, biografije, svoje vaspitanje i spremnost da se suočimo sa problemima ma koliko teški oni bili. Prvi zadatak Pokreta obnove Kraljevine Srbije će  biti otvaranje javne rasprave i razgovora, kako sa građanima, tako i u skupštinama i drugim političkim institucijama – izjavio je Žika Gojković, koji je danas dobio i svoje prve saradnike, zamenika – Mirka Čikiriza i potpredsednike, mr Vladimira Jelića, Olgicu Batić, Sašu Ivkovića i Dragana Ninkovića, kao i druge stranačke organe za koje je glasalo više od 1.200 prisutnih delegata.

Uz one koji su po Statutu Pokreta obnove Kraljevine Srbije ušli po funkciji u Predsedništvo (predsednik stranke, zamenik predsednika, potpredsednici, predsednik Izvršnog odbora, generalni sekretar, direktor stranke, internacionalni sekretar, šef Službe za informisanje i portparol), u to telo su izabrani i: Marko Petrašinović, Branko Vukajlović, Dušan Radosavljević, Dragan Vlatković, Saša Stevanović, Raco Sekulić).

Izabrani član Glavnog odbora POKS je Zoran Milenković, predsednik Izvršnog odbora mr Nenad Tomašević, direktor stranke je Vladimir Popić, generalni sekretar dr Goran Ivančević. U Nadzornom odboru će biti Nikola Pajić, Bojan Stojanović i Sonja Radenković, za internacionalnog sekretara izabran je Miodrag Jakšić, šef Službe za informisanje je Branka Bežanov, a portparol stranke Miloš Parandilović.

– Nema zdravijeg, istinitijeg, jednostavnijeg načina da se Srbija vrati sebi i svom krštenom imenu od uspostavljanja kraljevine. Vraćajući se sebi, Srbija bi se vratila među evropske kraljevine, u društvo Velike Britanije, Španije, Švedske, Belgije, Norveške…Ako ne obnovimo monarhiju, neće nam pasti kruna s glave, ona je već pala, a sa njom i hiljade glava – rekao je u svom obraćanju na izbornoj skupštini POKS srpski književnik i član Krunskog saveta Matija Bećković.

On je istakao nadu da će borba Pokreta obnove Kraljevine Srbije prerasti u „svenarodni zahtev da se Kraljevina ponovo uspostavi“.

Podršku za svoj rad i viziju koju naša stranka promoviše, dobili smo od prestolonaslednika Srbije Aleksandra Karađorđevića, a blagoslov od Patrijarha srpskog gospodina Irineja. U budućnosti, POKS će sarađivati sa svim udruženjima i političkim strankama koje su okrenute obnovi Kraljevine, a u prvom redu to je Udruženje „Kraljevina Srbija“, čiji predsednik Mario Majstorović je pružio podršku radu naše stranke. – Put Kraljevine Srbije je težak, ali je ispravan. Udruženje „Kraljevina Srbija“ je čvrsto utemeljilo svoj put, kojim ćemo zajednički ići ka istom cilju – izjavio je u svom obraćanju Majstorović.

Pokret obnove Kraljevine Srbije je najmlađa stranka u našoj zemlji, registrovana 17. jula 2017. godine. Za samo sedam dana prikupljeno je više od 12.000 overenih potpisa građana Srbije, a za tri meseca postojanja, formirano je više od 70 gradskih i opštinskih odbora širom Srbije. Stranci je u međuvremenu prišao jedan republički, tri pokrajinska poslanika, čime je stranka postala parlamentarna, kao i više od 50 odbornika u većim gradovima i opštinama Srbije.