Покрет обнове Краљевине Србије, поводом Годишњице присаједињења Војводине Краљевини Србији, 1918. године, позива све наше грађане да се уједине у идеји обнове Краљевине Србије, када је наша држава низала победу за победом и ширила своје границе.

На данашњи дан, у Новом Саду је одржана Велика народна скупштина, на којој је донета одлука да се територија Српске Војводине припоји Краљевини Србији након победе у I светском рату. У тих четири године страдала је једна трећина становника Србије и велики број добровољаца из Војводине, а резултат те жртве је присаједињење Војводине Краљевини Србији.

– Не смемо заборавити све оне који су положили оно највредније, своје животе за Краљевину Србију. Те давне 1918. године, Пречански Срби (Војвођани) су се ујединили у једну државу, краљевину, да живе заједно са својом браћом, за шта се ми и данас залажемо – за поновно успостављање Краљевине Србије, са Војводином као њеним неотуђивим делом. Претходних месеци, како у Европи, тако и у Србији, јављају се сепаратистичке организације које желе да пониште резултате Првог светског рата, да стварају независне државе и прекрајају границе. Против тога се одлучно морамо сви заједно борити и ПОКС ће дати свој пуни допринос у томе преко својих посланика у Скупштини Војводине и Србије и својим политичким радом – истакао је народни посланик у Скупштини Србије, председник Покрета обнове Краљевине Србије, Жика Гојковић.