Данашња изјава лидера Социјалистичке партије Србије Ивице Дачића, да је „све што је урађено у Београду, урађено после Другог светског рата“ једнака је комунистичкој пропаганди која је деценијама упропашћавала нашу земљу.

Чланови, а пре свега функционери СПС-а који се усуђују да дају изјаве да су „све у Београду урадили чланови Комунистичке партије и касније СПС-а“, морали би да узму у обзир да српски народ добро познаје своју историју и да, за разлику од њих, наша историја почиње далеко пре 1945. године!

Колеге из Посланичке групе СПС, требало би да знају да посланичке плате у Скупштини Републике Србије зарађују седећи у Дому народне скупштине који је изграђен у Краљевини Југославији. Исто се односи и на министра Дачића, који седи у згради Владе Србије, некадашњој Палати Министарства финансија Краљевине Југославије.

Као што су покушавали да уруше демократске институције и систем државе која је била развијена у рангу најјачих европских земаља са стабилном валутом и јаком економијом, комунисти су се трудили и да сруше најзначајнија здања у престоном граду Србије. Око тврдње да су „једино они нешто урадили“ се слажемо утолико што смо спремни да признамо да су понеку фасаду изграђену у краљевини обновили, а понешто и окречили.

– У доба краљевине, наша земља је била јака и напредна држава, поштована у целом свету. Градиле су се пруге и путеви, привреда је јачала, као и индустрија, кроз јаке приватне фирме и предузећа. У доба краљевине имали смо демократски систем. Доба комунизма је донело једнопартијски и идолопоклонички систем који је извршио неописиве злочине према својој земљи и народу. Покрет обнове Краљевине Србије ће се борити да се са прекрајањем историје прекине једном за свагда, да се отворе досијеи тајних служби безбедности и да се онда види шта је то „комунистичка партија урадила за Београд“ и све наше грађане – изјавио је председник ПОКС-а и народни посланик Жика Гојковић.