Покрет обнове Краљевине Србије најстроже осуђује злочиначки чин убиства Оливера Ивановића, лидера Грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“ на Косову и Метохији.

Очигледно је да је реч о делу албанских екстремиста, који рачуне полажу ником другом, до првом човеку такозване државе Косово – Рамушу Харадинају. Без обзира на то да ли је директно учествовао у атентату на Ивановића, Харадинај је и у међународној заједници признат као вођа косовских Албанаца и одговорност је на њему. Са својим легијама смрти, овај ратни злочинац директно је учествовао у стотинама злочина против српског народа за које није сносио одговорност.

– Ово је велика трагедија за српски народ и само један у низу злочина над Србима у претходних неколико деценија. Међународна заједница више нема право да се на такве ствари оглушава – изјавио је Жика Гојковић, председник Покрета обнове Краљевине Србије.

Оливер Ивановић се безусловно борио за побољшање живота Срба на Косову и Метохији. За ту борбу је и живот положио. Овај злочиначки чин мора бити кажњен. Апелујемо на надлежне органе да истраже случај убиства и одговорне изведу пред суд.

Породици убијеног Ивановића, упућујемо најискреније саучешће.