Покрет обнове Краљевине Србије позива почасног председника СПС, Милутина Мркоњића, да се врати у основну школу и проучи историју српског народа, бар онај део који комунистичка идеологија којој се клања није искривила и сакрила.

Када то учини, можда ће, овај „почасни“ социјалиста, поново да размотри свој предлог да Слободан Милошевић добије споменик у Београду.

Министар Бранко Ружић, који је подржао предлог Милутина Мркоњића, јавно пита грађане: „Да ли је Слободан Милошевић заслужио споменик за својих 10 година на власти“? Ако је Милошевић заслужио споменик за деценију у којој је Србију увукао у ратове и завио је у црно, шта је онда заслужио Краљ Петар I Карађорђевић који је Србију ослободио тираније, дупло јој проширио територију и направио државу коју су Милошевић и неки много пре њега систематски уништавали? ПОКС апсолутно подржава позив Бранка Ружића грађанима да гласовима за СПС покажу да ли су сагласни с тим предлогом. Сигурни смо да ће им, у том случају, народ коначно показати шта мисли о њиховој политици и идејама – изјавио је председник ПОКС и народни посланик, Жика Гојковић.

С вером у Бога, за Краља и отаџбину!