Предраг Марковић, носилац листе Покрета обнове Краљевине Србије на изборима за Скупштину Београда, изјавио је да се грађанима након седмодеценијске паузе, пружа могућност да врате достојанство Србији.

У интервјуу за лист „Афера“, члан Крунског савета породице Карађорђевић наводи да је заокруживање имена Краљевине Србије на гласачком листићу, прилика коју не би требало да пропусте они који за Србију гласају срцем и разумом. Истиче да је са поносом прихватио да, као нестраначка личност, буде носилац листе за краљевску будућност Србије.

Мене интересује судбина моје државе, а не кладионице

На питање шта очекује од београдских избора и могућности расписивања парламентарних, Марковић категорично одговара да није заинтересован за прогнозе, већ искрено забринут за судбину Србије. – Волео бих да људи склоне поглед са ТВ екрана и подсете се ко су они којима се стварно поносе. И Патријарх Павле и Михајло Пупин и Никола Тесла и Јован Цвијић, то су људи који су били за монархију. А онда нека пробају да се сете ко је то био за републику и шта је учинио за Србију. И нека сами одлуче. А биће довољно оних који ће их убеђивати да није време. У Србији вас неко стално убеђује да није време, све док не буде прекасно – навео је Марковић.

Носилац изборне листе ПОКС за Београд, истакао је и да су „избори у престоници наше државе, од које је увек све почињало, прекретница за српско друштво, јер са њима почиње враћање Србије коренима“. Приближавањем Србије европским краљевинама и монархистичком уређењу, започиње борба за побољшање услова за живот свих грађана. Управо ту борбу је Марковић препознао у програму Покрета обнове Краљевине Србије.

Европа је у нама

– Србија је европска земља. По положају, традицији, култури и вредностима. Као краљевина, све побројано имала је на својој страни, али је знала, чувала и обнављала своје вредности. А институције градила. Написао сам, само о односу Србије и Русије, 500 страница књиге “Заводник ништавила”. Одговор на питање да ли је Србији место уз Брисел и Вашингтон, уз Москву или постоји неки трећи пут за нашу државу, не може да понуди ниједан човек појединачно, већ само политичка елита ако јој пружимо могућност да се створи и чује у оволикој халабуци – закључио је Предраг Марковић.

Discussion - One Comment
  1. Dragisa Dimic Beograd

    феб 04, 2018  at 11:32

    Postovani gospodine Markovic uradite da gradjani koji cene sve one Velikane koje ste u vasem tekstu naveli pa i vojskovodje i Mog sugradjanina iz Negotina Djordja Stanojevica naucnika inzenjera elektrotehnike projektovao i izgradio 7 hidrocentrala vise saznaju p i preko mocne TV mi moramo uci u EU kao kraljevina Srbijaodnosno oblik vladavine Parlamentarna Monarhija i kapitalistickom drustvenom proizvodnjom. Obavezno stalno podsetite ljude na 850 godina -Knezevine Carevine Kraljevine i neka vide da 70 godina prekida ne znaci nista u odnosu period za koji su se deklarativno zalagali za Parlamentarnu Monarhiju i njenog potomka Karadjordjevica vas clan Dragisa Dimic -iz Beograda

    Одговори

Leave a Comment