Поводом информације коју су поједини медији данас пренели, да је „естрадна личност“ Сораја Вучелић купила стан који је у готовини платила 250 хиљада евра, Покрет обнове Краљевине Србије јавно тражи од државе Србије да испита имовину „старлета“.

Сведоци смо оваквих вести готово свакодневно, вести у којима се девојке које називају старлетама хвале скупим аутомобилима, путовањима, становима. У медијима гледамо фотографије полу-голих девојака, које јавно на друштвеним мрежама постављају слике бахате и пребрзе вожње, стављајући до знања да су „изнад закона“.

– Какво је стање у друштву последњих више од пола века, откад је укинута Краљевина Србија и Југославија, најбоље се види у оваквим примерима, да „старлета“ може да плати у кешу 250 хиљада евра за стан, а нпр. професор универзитета мора да узме кредит да би некако решио стамбено питање. Да зло буде веће, професори, лекари, приватни предузетници, уредно плаћају порез држави, а старлете не – изјавио је мр Владимир Јелић, потпредседник ПОКС.

– Захтеваћу да се испита порекло имовине ове и свих других „старлета“, за чије занимање ни не знамо шта заправо представља, и као и да ли плаћају порез као што то раде и сви други грађани – додао је Јелић.