Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) изражава чуђење што су црногорске власти повеле хајку против челника Будве, који су поставили билборд са сликом српских војника који су ослободили тај град 1918. године.

– Ми прихватамо да постоје Црногорци по националној припадности, иако су им са Србима исти гени, порекло, крв, вера и традиција. Прихватамо и да неки Црногорци неће да прихвате речи Његоша, који је најбоље објаснио ко су и шта су. Али не можемо да прихватимо потребу да се брише историја и сећање на подвиге које су српска и црногорска војска, раме уз раме, извојевале – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

На билбордима у Будви су историјске чињенице, а слике и записи не лажу. Српска војска умарширала је у Будву 8. новембра 1918. године, одакле је избацила аустроугарске окупаторе. У црногорским историјским записима стоји да је „Аустрија пала на кољена пред побједоносном српском војском“.

Покрет обнове Краљевине Србије поздравља потез градских власти у Будви, јер је слављење својих ослободилаца на понос сваком граду и његовим становницима.