Активисти Српске краљевске омладине, односно подмлатка Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС), Први мај су провели радно.

На излетиштима у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Лозници, Зајечару, Шапцу и Бољевцу, поделили су хиљаде еколошких, папирних кеса за смеће, са слоганом „Буди краљ – не прљај!“. Циљ ове акције је ширење еколошке свести, да треба чувати животну средину. Српска краљевска омладина је у разговору са излетницима, поделом кеса, симболично указала да 1. мај јесте за многе излет у природи, али да се према природи треба понашати одговорно и треба је оставити чистом, односно покупити смеће за собом.

 

– Соколска друштва широм Краљевине ревносно су спроводила организоване акције пошумљавања природе, покретала иницијативе за одржавање значајних манифестација у природи, радила на реализацији пројеката изградње и уређења паркова, спортских терена, декорисању јавних зелених површина, гимнастичких вежбалишта у природи, која је марљиво чувана и одржавана. У доба Краљевине Србије, бонтон и породично васпитање били су огледало државе, свуда су владали ред, хигијена и култура понашања. Ми желимо да вратимо културу Србији, а Србију краљевини – изјавио је овим поводом народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Акција Српске краљевске омладине наишла је на велику подршку и одушевљење љубитеља природе.