Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најостроже осуђује ћутање званичника Европске Уније на јучерашњу изјаву Рамуша Харадинаја да Србија не може ући у ЕУ док не призна Косово и да, ако се Србији не жури да то учини и Косово може да чека.

– Харадинај мора да схвати да признања Косова неће бити никада, докле год постоји и један Србин на земљи, а то морају да схвате и представници ЕУ. Ћутање званичника ЕУ на речи овог ратног злочинца, Србија може да протумачи само као одобравање и никако другачије. Уколико се ЕУ не огради од ове изјаве нека се не чуди ако Србија изабере пут замрзнутог конфликта. Дугорочно, замрнути конфликт не одговара никоме, али више иде на руку Београду, него Приштини, с обзиром на јачање улоге Русије и Кине у међународним односима и економији, у односу на САД и Европску унију, чију судбину не знају ни њени челници – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС сматра да време најмање ради за Харадинаја јер сакривање доказа за његове злочине због којих ће му се судити, не може вечно да траје, а злочини не застаревају. ПОКС оцењује изјаву да је на Косову пуно учињено за Србе у претходном периоду као срамну и позива га да наведе и један једини пример који би то потврдио.

фото/илустрација: Србија данас