Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) одржао је данас седницу Главног одбора у Крагујевцу.

Једногласно су усвојене следеће одлуке:

1. Покрет обнове Краљевине Србије је врло снажно за идеју приступања Србије Европској унији, али никако по сваку цену, односно не на уштрб виталних српских националних интереса. Наша црвена линија коју не можемо прећи је признање Косова и Метохије, прихватање гашења Републике Српске и увођење санкција Русији.

2. Покрет обнове Краљевине Србије инсистира, да се пре потписивања правнообавезујућег споразума између Београда и Приштине, потпише правнообавезујући споразум између Београда и Брисела, који ће гарантовати да Европска Унија, нити сада, нити било када у будућности неће тражити од Србије, као услов уласка у ЕУ, да пређе ове црвене линије.

3. Покрет обнове Краљевине Србије позива власти у Србији да укину нелегалну, нелегитимну и противправну одлуку из 1945. године, којом је укинута монархија и тиме омогући обнову Краљевине Србије, како бисмо имали јачу преговарачку позицију са Приштином. Подсећамо да је присаједињење Косова и Метохије Краљевини Србији, 1913. године, било подржано од свих великих сила, које данас траже од Републике Србије да се одрекне ове своје свете земље. Краљевина Србија је вратила Косово и Метохију и само је Краљевина Србија може сачувати.

Главни одбор ПОКС данас је на седници за потпредседника странке изабрао Војислава Михаиловића, дипломираног правника, бившег градоначелника Београда и унука генерала Драгољуба Драже Михаиловића.