Још једна у низу трибина под називом „Едукација о монархији“ одржана је у Зрењанину, окупивши велики број чланова и симпатизера Покрета обнове Краљевине Србије.

Предавање је одржао Душан Пискиадес – професор историје и председник Српске краљевске омладине, а тема је била Србија из периода монархије, од Немањића до Карађорђевића, са освртом на историју Зрењанина.

Председник Градског одбора ПОКС у том граду Љубомир Станисављев, изразио је задовољство великим интересовањем суграђана, како за обнову краљевине, тако и за програм и визију наше странке. – Посебно сам срећан што нам прилази све већи број интелектуалаца и младих људи, који препознају идеју обнове краљевине. А оно што посебно радује је огромна подршка нашој иницијативи за промену имена града Зрењанин у Петровград. Сигуран сам да неће проћи пуно времена док поново не будемо поносни житељи Петровграда, у спомен на једног од највећих српских владара – Краља Петра Првог Карађорђевића – истакао је Станисављев.

Едукативне трибине ПОКС ће у наредном периоду бити настављене и у другим градовима и општинама Војводине и целе Србије, с циљем упознавања наших грађана са историјом и богатом традицијом Србије, као и окупљања истомишљеника у циљу којем заједно тежимо – да Србија поново буде велика и силна као у своја најславнија времена и да повратимо достојанство које заслужујемо.