Покрет обнове Краљевине Србије и Савез равногорских покрета, борачких и инвалидских организација одбрамбених ратова Србије данас су у Крагујевцу потписали Споразум о сарадњи.

Споразум су потписали заменик председника ПОКС Мирко Чикириз и председник СРБИООРС Равногорски покрет Предраг Богићевић.

СРБИООРС је прва организација која се одазвала позиву ПОКС да се све политичке странке, удружења, асоцијације, које су за обнову Краљевине Србије и рахабилитацију ЈВУО удруже ради постизања крајњег циља, обнове Краљевине Србије.

Заменик председника ПОКС Мирко Чикириз истакао је да до сада није било озбиљне сарадње странака и организација које су за обнову Краљевине Србије, да је ПОКС отворен за сарадњу на остваривању заједничких циљева и да је до сада у том правцу ПОКС урадио много: делегацију ПОКС први је примио престолонаследник Александар Карађорђевић са председником Крунског савета и председником Удружења Краљевина Србија. Делагација ПОКС примљена је у Патријаршији СПЦ и добила је благослов Патријарха Иринеја. Потпредседник ПОКС је унук генерала Драгољуба Драже Михаиловића, Војислав Михаиловић. Председник Политичког савета ПОКС је господин Предраг Марковић који је као председник Народне скупштине Србији вратио заставу, грб и химну. ПОКС-у је колективно приступила Демохришћанска странка Србије. Сарадњом са СРБИООРС Равногорским покретом, ПОКС жели да настави тренд окупљања свих организација у Србији које баштине исте вредности и желе обнову Краљевине Србије. За потписивање Споразума о сарадњи на државном нивоу изабран је град Крагујевац јер је у Крагујевцу започета обнова српске државности, из Шумадије су обе краљевске династије. У Шумадији су започета сва три српска устанка.

Овом сарадњом не желимо да дижемо нове устанке већ да реафирмишемо заборављене вредности, исправимо велике историјске неправде и од Србије направимо модерну Краљевину као боље место за живот свих грађана Србије, истакао је Чикириз.

Председник СРБНООРС Предраг Богићевић истакао је да од почетка прати рад ПОКС, да је видљиво да баштинимо исте вредности, да су чланови ПОКС афирмисане присталице Краљевине Србије и поштоваоци ЈВУО и да је прихватио позив ПОКС за сарадњу јер подељени не можемо остварити велики, заједнички циљ, обнову Краљевине Србије. Богићевић је истакао спремност присталица СРБИООРС да са присталицама ПОКС учествују у заједничким, конкретним активностима, које ће допринети афирмацији свега најбољег из наше традиције и историје али и афирмацији вредности модерних европских Краљевина. Богићевић је посебно задовољан чињеницама да су се републички и покрајински посланици ПОКС обавезали да ће у Народној и Покрајинској скупштини афирмисати заједничке вредности ПОКС и СРБИООРС али и заједничким констатацијама да нас спајају заједнички погледи на српску прошлост и будућност, а у њима видимо Краљевину Србију, не као једну од опција већ као једини путоказ за обнову снажне, богате и поштоване државе Србије.