Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) ће поднети званичну иницијативу да се на месту некадашње Главне железничке станице отвори музеј индустрије Краљевине Србије.

– Највећи индустријски развој Србија је имала када је била краљевина. Динар је био јачи од швајцарског франка, изграђено је више од 2.000 фабрика, Србија је била најјача у својој историји. Комунисти су после рата само преузели заслуге и успехе. Ту неправду треба исправити, а не постоји бољи начин да се то уради него да се обнови сећање на успехе краљевине. Најбоље место је Главна железничка станица, која је симбол тог времена. Музеј индустрије подсетио би наш народ на вредности које је баштинила Краљевина Србија као јака, просперитетна и модерна земља са развијеном привредом – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Главна железничка станица саграђена је 1884. године и представљала је велики корак ка модернизацији индустрије и повезивању са суседним земљама. Обреновићи су започели индустријализацију земље, а Карађорђевићи су је довели готово до савршенства. Апелујемо на надлежне органе да размотре овај предлог и коначно признају улогу краљевине у индустријском развоју наше земље и региона. Железничка станица је пројекат Краљевине Србије, логично је да управо она сачува сећање на тај славни период наше историје.