Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подсећа да је прошло три године од рехабилитације генерала Драгољуба Михаиловића, а још увек није откривено место на коме почива овај најодликованији српски официр.

ПОКС тражи од државе да покрене питање проналажења гроба генерала Михаиловића и коначно отклони неправду која је учињена пре више од седам деценија.

– Нису случајно комунистички зликовци изабрали ноћ између 17. и 18. јула да стрељају Дражу Михаиловића, јер су, такође у ноћи између 17. и 18. јула, 28 година раније, побили све чланове породице и самог руског Цара Николаја II Романова, који је објавио рат Аустроугарској због напада на Србију. Велика неправда је делимично отклоњена рехабилитацијом, али неће бити потпуно док се не пронађе гроб Драже Михаиловића. Овај херој, који је дао живот за свог краља, народ и отаџбину, мора бити достојно сахрањен. Заоставштина комунизма и страх од одговорности за овај стравичан злочин, спречавају да се истрага о проналажењу гробног места оконча. Они који су га убили и њихови потомци су свесни да би гроб Драже Михаиловића био својеврсно народно светилиште, зато се толико и труде да га сакрију – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС.

ПОКС подсећа да је Драгољуб Михаиловић убијен у ноћи између 17. и 18. јула 1946. године у Београду, у строгој тајности. Никада није утврђено где су сахрањени његови посмртни остаци. Безброј пута су покретане иницијативе за откривање гроба, али никада нису реализоване до краја. Михаиловић заслужује да почива у породичној гробници и да му се ода почаст и од стране Срба, будући да је све почасти и највиша одликовања добио од председника САД Харија Трумана 1948. године и француског председника Шарла Де Гола 1943. године. Србија мора да сазна истину о овом првом герилцу у поробљеној Европи 1941. године и да има где да му се поклони.