Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) обележиће данас прву годишњицу од оснивања у друштву бројних високих званица.

Међу гостима ће, између осталих, бити академик Матија Бећковић, велики пријатељ Србије који је дошао из Русије тим поводом, Сергеј Гризунов, песник Благоје Баковић и бројно чланство.

Гојковић: И радост и туга

– Стицајем историјских околности, ми баш данас славимо годишњицу од оснивања Покрета обнове Краљевине Србије, као и рођендан Њ.К.В. Александра II Карађорђевића, а у исто време и тугујемо јер на данашњи дан, пре тачно сто година, комунистички зликовци су побили целу породицу руског цара Николаја II Романова, жене, децу, па и њега самог. Тада је убијена и вереница нашег Принца Наследника Александра I Карађорђевића, принцеза Татјана Романов, најлепша ћерка руског императора, која је требало да буде будућа српска краљица. Судбина је хтела да започнемо борбу за обнову Краљевине Србије на дан када је моћна руска царевина угашена и на дан када је убијен најодликованији српски официр и први герилац против нацизма у поробљеној Европи – ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић. Нашу улогу видим и као историјску, да наставимо оно што је насилно прекинуто у Русији 1917, а у Србији 1946. године, када је укинута краљевина и проглашена република. Србија је, док је била краљевина, низала победу за победом, била стабилна, угледна, јединствена и поносна. Такву Србију желимо и данас и зато се захваљујем свима вама који у тој борби учествујете и што нећемо одустати док Србија поново не буде краљевина – рекао је овим поводом Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС.

Михаиловић: Малим победама из дана у дан до боље будућности

Потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић, анализирајући учинак наше странке до сада, осврнуо се и на данашњу вест да је посланик СДПС Мехо Омеровић поднео оставку. – Оставка Меха Омеровића је, добрим делом, заслуга Покрета обнове Краљевине Србије, који је на томе инсистирао у јавности и у Скупштини Србије. Из дана у дан бележимо овакве – мале али значајне победе и једног дана ћемо остварити и ону највећу – обнову краљевине – истакао је Михаиловић.

Покрет обнове Краљевине Србије је за годину дана постојања формирао више од 70 одбора широм Србије, приступило му је преко 10.000 чланова и постао је парламентаран у Скупштинама Србије и Војводине и више од 50 градова и општина.

Позивамо представнике медија и све искрене монархисте да се придруже коктелу, у Централном Дому Војске Србије, у Београду, у Француској улици број 2.