У препуној сали Централног дома Војске Србије одржан је коктел поводом годишњице од оснивања Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС).

– За годину дана више од 50 хиљада људи је својим потписом подржало наш покрет, а подршка је сваки дан све већа. Ми настављамо борбу за коју су сви мислили да је готова 1917. у Русији и 1946. године у Србији, када су на овај дан убијени чланови династије Романов и генерал Дража Михаиловић. Али ми одавде поручујемо да борба тек почиње. Направили смо једну грудву, која је све већа и једног дана ће се претворити у лавину. Улога Покрета обнове Краљевине Србије је историјска, јер ћемо обновити Краљевину Србију која ће бити поштована, стабилна, поносна, верујућа, јединствена, којој нико неће моћи одузети ни педаљ територије – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Потпредседник странке, Војислав Михаиловић, осврнуо се на злочин који се десио на данашњи дан пре 72 године, када је убијен његов деда, славни генерал Драгољуб Михаиловић. – Убиство Драже Михаиловића није био губитак само за нашу породицу, него и за целу Србију. Био је први борац против фашизма у окупираној Европи. Данас настављамо његовим стопама, настављамо тамо где је стао пре седам деценија – изјавио је Михаиловић.

На коктелу поводом годину дана рада ПОКС присуствовао је и некадашњи министар информисања Русије и велики пријатељ Србије – Сергеј Гризунов. – Наша два народа имају светлу заједничку историју, али везе морамо јачати и у будућности, то нам је задатак и мисија. У Русији такође постоји удружење монархиста попут Покрета обнове Краљевине Србије, одакле вам преносим топле поздраве и жеље за сарадњом. У знак пријатељства ово удружење ће израдити скулптуре славних краљева из лозе Карађорђевића и Романових и поклонити их Србији – најавио је Гризунов.

Прослави Покрета обнове Краљевине Србије присуствовао је и књижевник и академик Матија Бећковић, који је оценио да је претходна година била врло успешна у борби за поновно успостављање краљевине у Србији. Он је такође истакао повезаност руских и српских царских и краљевских породица и да је јачање међусобних веза значајно за будућност. – Ако имамо круну на грбу и застави, зашто је онда немамо на глави онога коме припада? – упитао је том приликом Бећковић и поновио да је краљевина природно уређење за нашу отаџбину.