Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља интересовање америчког Конгреса за скидање вела тајне око убиства генерала Драгољуба Драже Михаиловића.

Радује нас писмо које је тим поводом премијерки Србије 25. јула упутио конгресмен Тед Пол. У писму се тражи да се јавно објаве документи у вези са суђењем и убиством најодликованијег српског официра и да се будуће генерације Срба и Американаца уче о његовом херојству приликом борбе против нациста и спашавању преко 500 америчких пилота током Другог светског рата.

– Поздрављам одлуку америчког Конгреса, ако је то весник промене њихове политике према Србији, а која је била насилничка, пуна неправедни и грешака од 1991. године до данас. Србија и Америка су увек биле на истој страни у великим светским ратовима, две земље одлично сарађивале, а најбољи сведок тога је управо мој деда, Дража Михаиловић. Деведесетих година прошлог века је америчка политика скренула са пута пријатељства и дала подршку онима који су кренули у разбијање Југославије, државе коју је створио САД и силе победнице у Првом светском рату. Надам се да ће и званичној америчкој администрацији пример Драже отворити очи, као што је отворио Конгресу САД и да ће Америка променити своју политику према Србима – поручио је потпредседник ПОКС Војислав Михаиловић.

ПОКС тражи од премијерке Брнабић да објави садржај писма, поступи по захтеву америчког конгреса и да се без одлагања јавност упозна са документима који још увек имају ознаку „службена тајна, строго поверљиво“, јер грађани Србије желе да знају детаље о монтираном суђењу, као и о месту где је стрељан и сахрањен генерал Михаиловић.

Discussion - 2 Comments
 1. маро

  авг 01, 2018  at 12:32

  Мислим да ово је мало увеличано,јер је тада савез Русије Енглеске и Америке,добила све инфомације о Дражи Милајловоћу а дозволили Титовом режиму,да га лише на курвински начин убију. Ова изјава је у потпуности неисправна,јер да су увек тако мислили неби га комунисти убили. Они су Тита заштитили јер је био њихов шпијун, То вам је истина!!!

  Одговори

 2. ralej tomic

  авг 02, 2018  at 12:32

  Sta ce nam kruna na zastavi kada nismo kraljevina vec republika Mi smo toliko komplikovani da i tu probamo da sedimo na dve stolice To je prosto jedna sprdnja To pitanje trba postaviti kao i preradjeni tekst himne koju je Davorin Jenko direktno kombinovao za KRALJEVINU.Ako ima toga u skupstini srbije treba postaviti ta pitanja

  Одговори

Leave a Comment