Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подржаће предложене измене Закона о службеној употреби језика и писама, које ће додатно оснажити ћирилично писмо.

– Српски језик, ћирилично писмо и крсна слава су три одлике нашег народа. Док их буде биће и Срба. Противници ћириличног писма, тзв. европејци, треба да знају да је ово писмо уласком Бугарске, једно од три званична писма и Европске Уније. Гласаћу свим срцем за измене закона према којима ће бити обавезна званична комуникација ћирилицом у Србији. Нема већег злочина него уништити прошлост једног народа и његов идентитет, а ћирилица је у темељу идентитета наше нације – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да ће, према предложеним изменама закона, ћирилица бити обавезна у правном промету, називима предузећа, њихових седишта и делатности, на декларацијама, потврдама и рачунима. Државни органи, као и образовне установе и медији чији оснивач је држава ће такође имати обавезу да користе ћирилицу као званично писмо.

– Наша држава и српски народ су богати, јер користе два писма. Странци са тим немају проблема, а убудуће их нећемо имати ни ми – закључио је Гојковић.