Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује иницијативу Сулејмана Угљанина и Бошњачког националног већа да се преименују називи основних школа у Новом Пазару, Тутину и Пријепољу које, између осталог, носе називе Вука Караџића, Стефана Немање и Десанке Максимовић.

– Предлог Сулејмана Угљанина да се ОШ „Стефан Немања“ преимеује у Кулин бан је потпуно неприхватљив и неразуман. Угљанин је заборавио да му је предак Стефан Немања, велики жупан Рашке области, а не Кулин Бан, који је владао у Босни. Иако су обојица били Срби, логичније је да школа у Рашкој области, односно Старој Србији, понесе име утемељивача српске државе. Угљанин дугује и објашњење зашто у Новом Пазару треба да се мења назив школе који носи име Вука Караџића, а да школа у Пријепољу понесе име Мурата Шећерагића, шеријатског судије. Овакво прекрајање историје и укидање српских имена усред њихове матичне државе је за сваку осуду. Србија то не сме да дозволи – истакао је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

Сулејман Угљанин и његови послушници живе у Србији, у којој имају сва права и равноправни су са већинским народом и то коначно морају да почну да поштују.