Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива челнике Европске уније да хитно реагују на константне претње ратом Рамуша Харадинаја и осталих ратних злочинаца који воде такозвану државу Косово.

– Разумемо да је Харадинај у паници, јер се Русија укључује у преговоре Приштине и Београда, а Америка мења став према Шиптарима, али је недопустиво да поново звецка оружјем и прети ратом. Шиптари не знају шта је рат, јер никада у историји нису ратовали, за разлику од Срба, тако да те претње не треба схватити озбиљно. Званична политика Србије мора да остане очување територијалног интегритета и Косова као неотуђивог дела наше отаџбине, без обзира на претње и уцене – поручио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

Покрет обнове Краљевине Србије најоштрије осуђује и великоалбанске претензије на Прешевску долину. Најновију реторику Албанаца видимо као очајнички покушај да спрече оно што неминовно долази – промена међународне политике према Косову и оптужнице за ратне злочине за њихове вође, на челу са Харадинајем и Хашимом Тачијем.