Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива власти да објаве документе под ознаком „строго поверљиво“ из државних архива, ко је дозволио Албанцима на Косову и Метохији да деценијама уназад, од Другог светског рата, не плаћају стују, комуналне услуге, порез, односно да живе на терет грађана Србије и других република, који су то све за њих плаћали. У исто време Албанци су добијали од државе социјалну помоћ и редовне плате и пензије.

– Морамо да знамо, па макар и са великим закашњењем, ко је од српских комуниста дозволио да Албанци деценијама уназад буду ослобођени плаћања свих дажбина и да живе на терету грађана Србије. У исто време, добијали су сваку могућу помоћ од државе, а Јосип Броз Тито је био кум сваког деветог албанског детета у породици. Поставља се питање зашто је био кум само деци рођеној на Косову, али не и у Србији и зашто су то српски комунисти дозволили. – поручио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да су за време Краљевине Србије и Краљевине Југославије Албанци на територији Косова и Метохије, која није била аутономија, него саставни део Србије, били равноправни грађани са свима и морали плаћати све дажбине, као и сви други. Ова пракса се мења после Другог светског рата, када је краљ свргнут са власти и уместо њега дошли „ослободиоци“, који су учинили све да се Србија „ослободи“ Косова и Метохије.