Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива челнике Европске уније да зауставе Хрватску у њеним константним и агресивним нападима на Србију. Последњи у низу таквих потеза је иницијатива ХДЗ-а да Србија у процесу прикључивања ЕУ мора да реши питање одштете хрватским логорашима.

– Хрватска тражи одштету од Србије за наводне жртве по логорима за време последњег рата и ми то можемо прихватити ако прво они плате одштету за 700 хиљада убијених Срба, Јевреја и Рома страдалих од усташког ножа у Јасеновцу и другим логорима смрти широм Хрватске, како у Другом светском рату, тако и у последњем. Када ту придодамо и 200 хиљада протераних и 2.000 убијених у акцији Олуја, јасно је да би Хрватска држава банкротирала. Због тога им је паметније да одустану од те идеје – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Пре него што почну да се позивају на међународно право, хрватски политичари би морали да размисле о томе колико се њихова држава и режим држе међународног права и поштују друге народе.