Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) осуђује противзакониту,   неморалну и бахату одлуку бившег председника Србије, Томислава Николића, да остане да живи у луксузној вили од 800 квадрата на Дедињу, а на терет државног буџета и грађана Србије

– Захтевамо од државе да хитно исели бившег председника Николића из виле у Ужичкој 23, коју нема право да користи, као што би то учинила у случају обичних грађана. Закон мора да важи за све једнако, како за грађане, тако и за бившег председника или сутра краља. Привилегије бивших председника су према важећем закону огромне и неоправдане. Због тога је овај случај прекорачења таквих привилегија који закон предвиђа, врхунац безобразлука и простаклука, нарочито у ово тешко време у којем грађани живе и у којем се налази држава. Бившег председника Николића треба да буде срамота, тим пре што добро зна да су ову вилу комунисти отели од др Моачанина, који је био лични краљев лекар, а   саградио је пре Другог светског рата за себе и своју породицу. Томислав Николић би требао да зна да је отето проклето и да има имало морала не би је никада ни користио, а нарочито не сада када нема више ни законско право – истакао је потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић, унук Драже Михаиловића.

ПОКС подсећа да су неке од привилегија које уживају бивши председници републике право на 80 одсто председничке плате до одласка у пензију, право на службене канцеларије, службено возило, дипломатски пасош, помоћно особље у које спада саветник, секретар, телохранитељи и возач.

– Тражићемо у Скупштини Србије укидање свих доживотних привилегија за бивше председнике, тим пре што се не ради о једном човеку, него их увек има више. Када се узме у обзир да осим овога постоје и трошкови председничких избора, свакоме је јасно да је република скупља од монархије и то је само један од разлога зашто треба обновити Краљевину Србију – додао је Михаиловић.