Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) осуђује хајку левичарских странака на одборника Сашу Новаковића, који је у Скупштини града образложио свој став, зашто су фашизам и комунизам исто.

Коме то није јасно у 21.веку, тај има проблем са елементарним познавањем историје. Фашизам и комунизам су тоталитарне, екстремне идеологије, које заступају једнопартијски систем, односно прогон и убиства свакога ко има другачије идеје од њихових. У чему је разлика између Хитлерових концентрационих логора у којима је страдало више од 10 милиона људи и Стаљинових гулага у којима је убијено преко 20 милиона људи? И наш домаћи комунизам има концентрациони логор звани Голи оток, у којем су убијани људи само због тога што другачије мисле од власти.

Опште је позната чињеница да је после ослобођења побијено у Србији преко 200.000 људи, само због тога што су били за краља, а против комунизма. Да ли је за те људе доласком комуниста на власт, настало ослобођење? Настало је само ослобођење од живота и ништа више. Стаљионова Црвена армија и Хитлерова армија су заједно напале независну и суверену државу Пољску и поделиле њену територију, а цела источна Европа прво је окупирана од стране нациста, а онда је 1944. године окупирана од стране комуниста и држана под окупацијом све до 1989. године. Сваку побуну Чеха, Словака, Мађара, Румуна и Бугара да желе ослобођење и сами да управљају својом земљом, комунисити су у крви угушили. Исто су радили и фашисти у окупираним земљама. У чему је онда разлика?

Наш одборник је рекао истину, која је дуго била табу тема у нашем друштву, а ова хајка против њега показује да је део Србије остао последње упориште комунизма у целој Европи. Истина је свуда већ као вода, нашла свој пут. Тако ће бити и у Србији.