Покрајински одбор Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) за Српску Војводину одржао је јуче седницу у Новом Саду. Главна тема је била утврђивање програма и страначке платформе за децентрализацију власти у држави и равномерни регионални развој свих делова Србије.

– Ако желимо равномеран регионални развој, да нам не умиру села и варошице и да градови не буду пренасељени, морамо формирати Фонд за развој неразвијених области који би се пунио из буџета најразвијенијег региона, а то је Београд.  Доста је Србија радила, а Београд се градио. Време је да се развијају и остали делови Србије, а нарочито опустела села и мањи градови. Осим Војводине, Косова и Метохије и Београда, неопходне су још две регије, Шумадија и западна Србија са седиштем у Крагујевцу и Јужна и источна Србију са седиштем у Нишу, да би се и ови градови развијали и задржавали становинштво да живе у својим срединама, а не да се селе у Београд и Нови Сад, који не могу више да издрже прилив становништва – изјавио је потпредседник ПОКС и председник Покрајинског одбора ПОКС, Владимир Јелић.

Покрајински одбор ПОКС за Српску Војводину ће бити домаћин наредне седнице Главног одбора ПОКС која ће се одржати у Новом Саду, на којој ће се усвојити допуна програма странке и страначка платформа око горућег питања јужне српске покрајине, Косова и Метохије.