Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива Виши суд у Крушевцу да омогући Хаџи Братиславу Живковићу, једном од вођа Четничког покрета да се брани са слободе од оптужби да је починио кривично дело организовања учествовања у рату у страној земљи, у његовом случају у Украјини, на страни Руса.

– Држање у притвору вође Четничког покрета, Братислава Живковића од 21. августа, када је ухапшен, до данас је несумњиво политички мотивисано. Не постоји ни један релавантан доказ његове кривице, нити начин којим би ометао истрагу, па да остане у притвору. Његова кућа је претрешена и ништа није нађено, а разговарано је и са свим расположивим сведоцима. Без намере да утичем на правосуђе и да вршим било какав притисак, имам право да изнесем свој утисак, да се Живковићу не дозвољава да се брани са слободе само зато што је присталица монархије, Четничког покрета и зато што симпатише руску страну у оружаном сукобу у Украјини, што очигледно није дозвољено према мишљењу суда – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да судови у Србији често пуштају озбиљне криминалце да се бране са слободе, позивајући се на њихова права, која очигледно не важе за српске патриоте, којима је једини грех што саучествују у патњи руског народа у Украјини.