Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива Хрватску да обнови споменик Николи Тесли у Госпићу који је срушила 1992. године током рата, с обзиром на то да је почела да својата овог светски признатог научника српског порекла.

– Срамно рушење споменика Николи Тесли у Госпићу, 1992. Године, јасно је показало однос те државе према свим Србима, па и оним од светског угледа. Чињеница да ни до данас тај споменик није обновљен, довољно говори да је јавно залагање Хрватске за повратак прогнаних Срба само обична фарса. Хрватска у последње време има обичај да својата Теслу као свог научника, а колико не могу још увек да му опросте што је Србин, говори чињеница да и након 26 година нису обновили споменик који су срушили– изјавио је народни посланик Жика Гојковић, председник ПОКС.

ПОКС подсећа да Хрватска систематски брише све трагове постојања Срба кроз историју у границама садашње државе. Држава Србија би морала да реагује оштрим дипломатским средствима према Хрватској, али и ЕУ, чија је ова држава члан, јер је то и њихова брука и срамота.