Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) упутиће захтев Скупштини Града Београда да једној од улица доделе назив по српском хероју, Благоју Јововићу, који је извршио атентат над Антом Павелићем.

– Усташког поглавара Анту Павелића сустигла је рука правде 1957. године, захваљујући Благоју Јововићу, припаднику Југословенске војске у отаџбини, Драже Михаиловића. С обзиром на то да комунистичке власти после Другог светског рата ништа нису предузимале да се усташки злочинац нађе и казни, Благоје је узео правду у своје руке. Да није то учинио, правда за стотине хиљада убијених Срба и њихових породица, никада не би била задовољена. Због тога му дугујемо велику захвалност и предлажем у будућности, уз доделу назива улице с његовим именом и подизање споменика у Београду – изјавио је Војислав Михаиловић, потпредседник Покрета обнове Краљевине Србије.

ПОКС подсећа да је Анте Павелић живео као слободни грађанин Аргентине, уживајући у благодетима тона злата које је покрао из Сарајевске филијале Народне банке Краљевине Југославије, одмах након проглашења НДХ. Благоје Јововић га је дуго тражио и најзад нашао 1957. године и смртно ранио са два хица. Павелић је након две године мучења од рана које је тада задобио, а нису могле да зарасту јер је био дијабетичар, умро 1959. године. Јововић је био и оснивач удружења бораца „Драгољуб Михаиловић“ и „Његош“, који су помогли очувању српске културе у иностранству.