Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) предлаже да држава Србија одлучно позове све успешне привреднике и богате и виђеније Србе који су се одселили са Косова и Метохије, да се врате да живе међу Србима у тој јужној српској покрајини и на тај начин им пруже подршку.

– Повратак успешних, пословних и имућних Срба, који воде порекло са Косова и Метохије, попут Карића и помоћ нашем становништву у решавању свакодневних проблема сигурно би допринео осећају сигурности нашег народа. Дубоко сам уверен да би то многе Србе одвратило од идеје да се иселе са Косова и Метохије и повећало би саборност нашег народа, као и оптимизам. Свестан сам да одлука за њих није лака, али и сигуран да би им држава лако објаснила да је време да се врати дуг према отаџбини која им је омогућила да стекну богатства и да је време да део врате свом народу којем је сада најтеже, а то су Срби са Косова и Метохије – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да су многи имућни Срби у прошлости, у време Краљевине Србије остали забележени у историји као добротвори, помажући свој народ на разне начине.

– Ово је прилика да се данашњи имућни Срби, који су стекли капитал преко ноћи, упишу у историју и верујем да ће ту прилику искористити, а ако не желе, држава би требала да им помогне у томе – закључио је Гојковић.