Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра скандалозним захтев Приштине да им Србија исплати ратну одштету од преко 22 милијарде евра.

– Косово је српска територија, на којој су рат изазвали шиптарски злочинци и терористи. Чињеница да се усуђују да траже некакву ратну одштету говори само о њиховој безобзирности и лицемерју. На тему такозване „ратне одштете“ Србија са терористима нема шта да разговара, а очекујемо да ће исто реаговати и међународна заједница. Напослетку, Косово и Метохија је, 1999. године, и de facto и de jure било српска територија и то нико не може да оспори, па сва штета која је настала услед агресије НАТО пакта, треба да се исплати држави Србији – истакао је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС сматра да питање које не може да се игнорише је питање шиптарских ратних злочина, хиљаде убијених српских цивила, вађење и трговина органима у такозваној „Жутој кући“, константно насиље над српским народом, уништавање имовине и наших светиња на Косову и Метохији…Врло брзо, за то ће одговарати они који данас воде лажну државу Косово.