Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) апелује на надлежне органе да пооштре мере безбедносних провера на градилиштима у Србији, да би се спречили несрећни случајеви и повреде на раду које су све учесталије.

– У протеклих пет година више од 160 људи је изгубило живот услед повреда на раду, а главни узроци су неадекватне мере заштите. На грађевини људи раде небезбедно на висини, на непрописно монтираним скелама, а и поред редовних контрола и даље има пуно случајева необучених радника ангажованих на црно. Држава мора да установи строжије прописе и мере за инвеститоре и послодавце уколико се не придржавају правила прописаних Законом о раду, чије непоштовање често резултира трагичним последицама по запослене и њихове породице. Уједно, апелујемо на инспекцију да уз редовну, уведе и ванредне контроле и ригорозније казне – истакао је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Велики број жртава небезбедног рада упозорава на то да се закон мора стриктније поштовати и константно унапређивати, како би се подигао ниво безбедности и квалитета рада.