Председник Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) поднео је данас кривичну пријаву против Бојана Гаћеше, учесника ријалити програма, због јавног вређања морала и најдубљих осећања грађана Србије, шалећи се на рачун четворогодишње Милице Ракић, симбола страдања нашег народа у НАТО бомбардовању.

– Ништа бешчасније и увр
едљивије грађани Србије, а нарочито породица Милице Ракић, нису могли да чују на телевизији с националном фреквенцијом. Најблаже речено, човек без мозга, усудио се пред милионским аудиторијумом да се шали на рачун несрећне девојчице која је изгубила живот на најтрагичнији начин и постала симбол страдања Србије. Трагично је и то да такви људи уопште добију прилику да се обрате грађанима Србије, што им омогућава ријалити програм. Ако ово није добар пример да ријалити трује, вређа и понижава духовне и моралне вредности нашег народа, не знам шта је. Уздам се у правосудни систем наше земље који ће, надам се строго, казнити овог неморалног и бешчасног човека и очекујем јавно извињење грађанима од телевизије, која му је дала прилику да га чује цела Србија – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је Бојан Гашећа, учесник ријалити програма Задруга, јуче изјавио кроз осмех: „Где је била мала Милица током бомбардовања 1999.године? Свуда!“

– Те његове речи, све говоре, где је Србија данас, куда иде наше друштво и у шта се претворило, само 19 година након бомбардовања и 73 године од укидања краљевине – додао је Гојковић.