Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) честита свим грађанима Јагодине данашњи, велики празник – дан ослобођења тог града у Првом светском рату.

– Век после пробоја Солунског фронта, позивамо Јагодинце да нам се прикључе и учествују у борби за обнову краљевине Србије. Док се сећамо велике српске војске која је, на челу са коњичким мајором Душаном Додићем, ослободила овај град, увелико радимо на буђењу наше земље, чија светла будућност је сигурна само уколико поново постане краљевина и врати част и углед који је имала у целом свету. Када Србија поново буде краљевина, Јагодина ће поново бити град на понос својим становницима – поручио је повереник ПОКС у Јагодини Жељко Љубанић.

Велики француски војсковођа Франше д’ Епере, рекао је да су „Срби, готово сви сељаци, тврди на муци, трезвени, скромни, несаломиви, људи горди на своју расу и господари својих њива“. Покрет обнове Краљевине Србије постоји да би окупио те честите људе, који чине већину нашег народа, да устану и Србију поново учине великом.