Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најстроже осуђује изјаву Насима Харадинаја, брата Рамуша Харадинаја и представника ветерана ОВК, да је ”убијао српске војнике кад год је пожелео” и да му је ”жао што их није побио колико је желео”.

– Насим и Рамуш су оличење тога каква је самопроглашена Република Косово, а то је геноцидна, корумпирана и злочиначка творевина. Трагично је да готово две деценије од сукоба на Косову и даље имамо политичке лидере који подсећају на најцрње дане сукоба и крвопролића на Балкану и хвале се својом неславном улогом у тим догађајима, а и даље представљају политички фактор у региону. Позивамо све политичаре који су учествовали у удесу Балкана тих мрачних деведесетих година да већ једном оду у политичку пензију и дозволе младим генерацијама које нису оптерећене прошлошћу, да преузму водећу улогу у нашем друштву – изјавио је Жика Гојковић, председник ПОКС.

Злочини екстремистичке фракције ОВК однели су више хиљада живота војника и цивила. Постоје докази и о киднаповањима и трговини органа, чија је истрага, без образложења, обустављена. Апелујемо на међународну заједницу и Интерпол да реагују на овакву изјаву. Директно признавање злодела представника терориста над регуларном српком војском не сме проћи непримећено и мора бити адекватно санкционисано.