Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива председника Србије да не иде у Париз на велики скуп свих држава победница, поводом обележавања 100 година од победе у Првом светском рату, ако се на том скупу буде вијорила застава лажне државе Косово.

– Србија не треба да присуствује на великом скупу свих савезника у Паризу, ако Тачи буде представљао Косово као „државу победницу у Првом светском рату“ и ако буде истакнута застава тзв. Косова. Скандалозно је истицање заставе непостојеће државе, као и сврставање косовских Албанаца међу савезнике. Њихова једина улога у рату је била да на препад и из заседе убијају и пљачкају уморне и изгладнеле српске војнике који су се повлачили преко планина и брда Косова и Метохије. Краљевина Србија поднела је највеће жртве у том рату, изгубивши скоро трећину популације и више него понижавајуће је да Француска Србе сврста у исти кош са косовским Албанцима. Сваког Француза би требало да буде срамота збот тога, јер су се њихови преци заједно са српским војницима, раме уз раме борили и гинули пробијајући Солунски фронт, који је био пресудан за победу савезника. Србија не сме да пристане на ово брутално и безочно прекрајање историје, па и по цену да не буде присутна на тако важном скупу – изјавио је председник ПОКС и народни посланик Жика Гојковић.

ПОКС подсећа на мало познат податак, да је једина застава једне окупиране земље у Великом рату, која није пала у руке противника, била ратна застава Краљевине Србије.

– Немамо право да пристанемо да поганимо свету нашу заставу тиме што би се нашла поред заставе лажне и криминалне државе Косово, зарад наших предака који су поднели огромне жртве за будуће генерације – закључио је Гојковић.