Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) честита и захваљује се на храбрости фудбалском репрезентативцу Србије и члану Манчестер Јунајтеда, Немањи Матићу, што је одбио да носи на дресу цвет мака којим се симболично сваке године у Премијер лиги традиционално одаје почаст погинулим енглеским војницима у акцијама НАТО пакта.

Цео наш народ су задивиле његове речи да је одбио овај симбол да носи јер не жели да одаје почаст онима који су учествовали у бомбардовању српског народа ни по цену чланства у овом престижном клубу.

– Сви политичари у Србији треба да се угледају на фудбалера Немању Матића, да тако штите част и образ Србије. Када се буду тако понашали, не дозвољавајући да се понижава наш народ и отаџбина, читав свет ће нас више ценити и поштовати. Тек по оваквим примерима моћници у свету виде да Срби имају кичму и да се не сагињу свакоме ко пред њих стане. Таква треба да буде и наша политика. Овај несвакидашњи гест Матића никога у Србији не може оставити равнодушним и велика је част за целу нацију што успешни Срби широм света не заборављају своје порекло и корене.Ђоковић и Матић су подигли углед Србије у целом свету, као и остали спортисти који нас свакодневно представљају успесима и носе српска обележја – изјавио је Жика Гојковић, председник ПОКС и народни посланик.