Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) добио је одбор у Ивањици, а за председника је изабран Иван Јовичевић.

 – У Ивањици имамо јако упориште јер је народ прихватио наш програм равномерног развоја свих делова Србије.  Доста је Србија радила, а Београд се градио. Време је да се развија Ивањица и сви делови Србије који, откад је укинута краљевина, назадују. Нарочито су угрожена села и ми ћемо се борити да се то промени. Овде нас људи цене и зато што баштинимо идеје Равногорског покрета, а баш овде је рођен ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић. Ивањица треба да буде наше светилиште, а не Кумровец. – поручио је заменик председника ПОКС Мирко Чикириз.

Оснивачкој скупштини Општинског одбора ПОКС Ивањица је присуствовало 43 члана од укупно 71 члана, а присутнима су се обратили осим Чикириза и  председник Извршног одбора ПОКС мр Ненад Томашевић, као и заменик председника ИО, Љубомир Станишић. Догађају су присуствовали и председник ОО ПОКС Лучани и повереници из Сјенице и Чачка.

После Изборне скупштине, одржана је и едукација на тему историје Краљевине Србије, као и упознавање са програмским циљевима Покрета обнове Краљевине Србије. Едукацију су водили шеф Тима за протокол Саша Новаковић и заменик шефа Тима за едукацију ПОКС Душан Пиксиадес. До сада је реализовано 29 оваквих предавања широм Србије, којима је присуствовало више од 1.200 наших чланова и симпатизера.