Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива српску државу, али и цркву, да реагују на малтретирање свештеника у косовским манастирима и најаве из Приштине о њиховом протеривању са Косова.

– Шиптарским терористима није доста што руше српске светиње, нападају и пљачкају по селима, него сад најављују и протеривање монаха који немају документа њихове лажне државе. То је директно кршење Резолуције 1244 Уједињених нација и реакција Србије мора да буде оштра. Није довољно што је епархија рашко-призренска обавестила ОЕБС о најавама власти у Приштини да ће депортовати наше монахе, већ њиховој борби треба званично да се прикључи и државни врх – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Жалосно је да међународна заједница која је присутна у јужној српској покрајини толерише да МУП Косова прописује да су документа Координационе управе за КиМ неважећа. Проблем је шири, јер таква документа немају само свештеници, него и велики део српског живља. Ово је директна и јасна дискриминација нашег народа и најава новог погрома и протеривања Срба са Косова и Метохије.