Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подржава позив Комитета министaра Савета Европе да Србија хитно усвоји Закон о несталим бебама, у циљу извршења пресуде Европског суда за људска права.

– Током протеклих 30 година украдено је више од 7.000 беба у нашој земљи, а за једно дете на црном тржишту се плаћало око 15.000 евра. Такође, није било ниједног судског епилога, нити се било ко озбиљно бавио тим проблемом. Покрет обнове Краљевине Србије, који се бори за очување породице и традиционалних вредности, никада неће одустати од борбе да се овај закон усвоји и да се кривци пронађу и најстрожије казне – истакао је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Гојковић је пре више од годину дана за скупштинском говорницом поставио питање о несталим бебама, наводећи да је то тема од приоритета у српском друштву. Налог Србији за законско и институционално решавање питања несталих беба издао је још 2013. године Суд за људска права у Стразбуру. Предлог закона о несталим бебама Влада Србије је 8. марта упутила Скупштини Србије, али он још није усвојен.

Још једном позивамо највише државне органе у Србији да предузму све неопходне кораке како би се овај процес довео до краја.