Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива Министарство одбране да подигне борбену готовост и групише јединице Војске Србије на административну границу са Косовом, јер су у јужној Косовској Митровици претходних дана осванули леци који позивају Албанце на мобилизацију и упозоравају на могуће сукобе.

– Шиптари летком позивају на мобилизацију и нове терористичке нападе које треба да изведе тзв. Војска Косова, наследник ОВК. Ово је јасан покушај провоцирања новог рата на Косову и Метохији. Обзиром да КФОР не предузима ништа, Србија мора показати озбиљност у својој намери да заштити српски народ у јужној нашој покрајини. То може учинити једино ако пошаље војску на административни прелаз са Косовом и Метохијом и тиме демонстрира шта ће предузети у случају напада на Србе – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС позива највише државне органе да интензивирају контакте са државама које поштују међународно право и резолуцију 1244 Савета безбедности УН, а то су Русија и Кина, како би усаглашено деловале у кризним ситуацијама.