Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је ненародни диктаторски режим коалиционих слуга Мила Ђукановића јучерашњим откривањем споменика Јосипу Брозу Титу у Подгорици показао колику жељу има да следи његове идеје и принципе и искаже захвалност јер је управо он 1945. године ударио темеље лудила које спроводи данашња власт у Црној Гори, која је после 100 година поништила одлуке Подгоричке скупштине.

ПОКС предлаже српским и црногорским властима да се изврши замена Титовог спомен комплекса на Дедињу за стару срушену Његошеву капелу.

– Кућу цвећа треба изместити у Црну Гору јер ће она црногорском режиму бити својеврсно светилиште, а они нека српству врате камење старе Његошеве капеле на Ловћен, коју је Тито порушио. Од њега ће народ сазидати светињу достојну великога дела и имена бесмртног Петра II Петровића Његоша, који званичној Црној Гори више не треба јер их подсећа на братство са Србима и размере њихове издаје – изјавио је Војислав Михаиловић, потпредседник ПОКС, унук ђенерала Драже Михаиловића.

Сматрамо да би овај предлог требао да буде прихватљив за обе стране, јер би гологлава Црна Гора добила капу и повратила свој образ пред Богом и пред људима, а Србија би изгубила једну од најсрамнијих и најскупоценијих мрља у својој новијој историји и добила један од најживљих темељних споменика, Његошеву капелу, коју је обновио 1925. године српски Краљ Александар Карађорђевић, унук црногорског краља Николе Петровића Његоша.

Ову иницијативу су подржали бројни интелектуалци, нестраначке личности, међу којима су академик Матија Бећковић, професор Мило Ломпар, историчар уметности Никола Кусовац, песник Благоје Баковић и многи други.