Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подсећа да је прошло осам месеци од формирања Комисије за истрагу последица НАТО бомбардовања 1999. године по здравље грађана.

Апелујемо на државни врх да се, у складу са информацијама које је ова комисија прикупила што пре покрене и процес којим ће се открити и казнити починиоци ратних злочина над цивилима за време НАТО агресије 1999. године.

– Србија мора да тражи суђење одговорнима за цивилне жртве 1999, будући да је председник Парламентарне скупштине НАТО, Паоло Али, признао је да је током бомбардовања Србије „вероватно било грешака“. У Скупштини Србије покренућу ово питање и инсистирати да наша држава захтева званичну и детаљну истрагу, којом ће се прецизно утврдити који су то злочини учињени и ко за њих треба да одговара – подвукао је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Гојковић је додао и да „подједнак значај за Србију и породице настрадалих има извођење пред лице правде одговорних за нехумане ‘грешке’, односно убиства, као и истраживање штетних последица бомбардовања по здравље, тако да би делокруг ове комисије требало проширити“.