Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) предложиће закон по ком би ратни војни инвалиди и ветерани постали корисници националних пензија.

– Људи који су у ратовима бранили своју земљу и народ заслужују да их држава признаје и помаже. Исти статус треба да имају и деца палих бораца. Најмање што Србија дугује онима који су животе дали за ову земљу, као и њиховој деци је право на нормалан и достојанствен живот а не статус социјалних случајева. Националне пензије, умањење радног стажа за проведено време на ратишту, само су неки од предлога које ћемо тражити да се законски регулишу. Мали за друштво, а значајни за наше ветеране су уступци да при заказивању прегледа у здравственим установама не чекају ред, да су приоритет у додели бањских лечења, као и да добију ваучере за одмаралишта која су у власништву државе. Радно способним ветеранима треба доделити предност за запошљавање у државним предузећима, а њиховој деци предност у додели стипендија и боравка у студентским домовима – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је кроз историју било пуно случајева када смо заборављали наше јунаке, али и оних светлих примера. У знак захвалности што су животом бранили Краљевину Србију, за све породице погинулих бораца и добровољаца, Краљ Александар Карађорђевић је обезбеђивао парцеле обрадиве земље и кров над главом. У краљевини су се хероји поштовали, а када Србија поново постане краљевина, то поштовање ћемо вратити свима којима је данас ускраћено. Само тако ће и наша држава поново бити јака, успешна, поштована и призната у целом свету.