Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) на данашњи дан сећа се жртава холокауста, једне од највећих светских трагедија у историји која је однела милионе невиних живота широм света.

– Током холокауста су побијени многи становници Краљевине Југославије. Сећамо се страдања јеврејског и српског народа, одајући пошту жртвама. Ови злочини не смеју се никада заборавити, како се не би поновили и зато је данашњи дан уједно и опомена, како за садашње, тако и за будуће генерације – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

Српска краљевска омладина (СКО), подмладак ПОКС, обележила је Међународни дан холокауста у Новом Саду, шетњом од просторија странке до Кеја жртава рације – места на ком су мађарски фашисти побили и под лед Дунава бацили хиљаде Новосађана.

– У Краљевини Југославији фашисти су убијали неке од најзначајнијих представника друштва. Највише убистава се десило у концентрационом логору Бањица и на стрелиштима широм земље. Још један велики злочин кога се сећамо данас, Новосадска рација, такође се обележава у недељи у којој се обележава и сећање на жртве холокауста. Српска краљевска омладина и ПОКС ће се увек борити против сваке врсте екстремизма и злочина према народу без обзира на веру и нацију – поручио је потпредседник СКО Нови Сад, Лазар Лалошевић.