Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) захтева да се уклони грб са петокраком Социјалистичке Републике Србије са зграде Председништва у Београду, некадашњег здања Новог Двора Карађорђевића.

– Најбољи доказ да Србија још увек није раскрстила са комунизмом је постојање петокраке и грба Социјалистичке Републике Србије на згради Председништва. Ово се не може оправдати ни потребом да се очува знамење и сећање на прошлост, обзиром да је ову једну од наших најлепших и најбитнијих зграда сазидао Краљ Александар I Карађорђевић. Никоме од бивших председника, а било их је пет, није засметала петокрака на згради, симбол идеологије која је Уставом из 1974.године разбила Југославију на 6 држава, од којих су Срби постали мањина у четири и предала Шиптарима Косово, дајући му атрибуте државе. На овој згради треба да стоји званични грб Србије, обележје из доба краљевине, најславнијег периода наше земље – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС.

ПОКС апелујемо на председника Србије да укони неважећи грб са ове зграде и врати актуелни грб Србије са двоглавим орлом Немањића и круном, који су комунисти срушили без икакве милости, чим су се дочепали власти 1944. године.